Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Upoznaj autora

Upoznaj autora: Nebojša Slijepčević

Nastavljamo istraživati osobne i filmske priče istaknutih hrvatskih i regionalnih dokumentarista na programu Dokukina KIC pod nazivom "Upoznaj autora". U subotu, 15. prosinca, filmski kritičar Mario Kozina upoznat će vas s višestruko nagrađivanim majstorom hrvatske dokumentaristike, redateljem filmova Gangster te voli i
Srbenka - Nebojšom Slijepčevićem.

 


Nebojša Slijepčević prvi put je skrenuo pažnju na sebe kao značajni dio kreativnog tima koji je stajao iza dokumentarnog serijala Direkt, emitiranog na HRT-u od 2002.–2012., vjerojatno najboljeg programa koji se na tom mediju mogao vidjeti u to doba. Iako je radio i kratke igrane, pa čak i jedan animirani film, najprepoznatljiviji je kao autor dokumentaraca, najviše zbog velikog kino hita Gangster te voli, ali i njegovog posljednjeg filma Srbenka, koji je ove godine zaista poharao svjetske festivale, i zaslužio nagradu Doc Alliance za najbolji dokumentarni film godine, što je najveća nagrada koju je dobio neki hrvatski dokumentarac od samostalnosti naovamo. Kako Nebojša bira teme za svoje filmove i što ga pokreće da upali kameru, saznajte u ugodnoj atmosferi novouređene dvorane KIC-a. Nakon upoznavanja s autorom i njegovom filmografijom, gledamo Nebojšin posljednji film Srbenka.

 


Cijena ulaznice za program "Upoznaj autora" iznosi 20 kuna, a može se kupiti na ulazu u kino sat vremena prije njegovog početka (u ovom slučaju od 18h)

Natrag

Subota / 02.02.2019 / (19:00 - 21:00) Bergman - jedna godina, jedan život