Najbolji hrvatski dokumentarci

13.03.2020 (19:00))">

Nagrade Dokumetar posvećene su valorizaciji godišnje produkcije hrvatskog dokumentarnog filma, a njihovo premijerno izdanje donosi svečanu dodjelu, projekciju filma Susjedi Tomislava Žaje i panel razgovor. Ulaz je slobodan.

Natrag

Najbolji hrvatski dokumentarci

1. Nagrade Dokumetar

Svečana dodjela Nagrade Dokumetar održat će se u petak, 13. ožujka u 19 h, a ulaz na dodjelu, projekciju i razgovor je slobodan!

 

Nagrade su posvećene valorizaciji godišnje produkcije hrvatskog dokumentarnog filma, a njihovo premijerno izdanje donosi službene nominacije u četiri zasebne kategorije: najbolji dokumentarni film, najbolja režija, najbolja fotografija te najbolja montaža.

 

Cilj Nagrada Dokumetar povećanje je vidljivosti domaće dokumentaristike u medijima te u široj javnosti. Nagrade organiziraju udruga Dokumetar i portal Dokumentarni.net uz pokroviteljstvo Gradske skupštine Grada Zagreba. Partneri su Restart, Dokukino KIC, Hrvatsko društvo filmskih djelatnika i Hrvatska udruga filmskih snimatelja.

 

Za najbolji hrvatski dokumentarni film 2019. nominirani su Mačka je uvijek ženska Martine Meštrović i Tanje Vujasinović, Susjedi Tomislava Žaje te Tusta Andreja Korovljeva.

 

Više informacija na sljedećoj poveznici.

 


Raspored:

19.00 - 19.30 Svečana dodjela Nagrada Dokumetar


19.30 - 21.20 Projekcija dokumentarnog filma Susjedi Tomislava Žaje + film iznenađenja


21.30 - 22.30 Panel razgovor hrvatskih dokumentarista, moderatorica: Višnja Vukašinović

Natrag

Nema nadolazećih događanja.

Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.