Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Upoznaj autora

Upoznaj autora: Goran Dević

U subotu, 22. prosinca, filmski kritičar Vladan Petković upoznat će vas sa, usudit ćemo se ustvrditi, trenutno najplodnijim, a vjerojatno i najboljim hrvatskim dokumentaristom Goranom Devićem.

 

Siščanin Goran Dević na scenu je bombastično stupio na Danima hrvatskog filma 2004. kad je njegov prvi film Uvozne vrane osvojio Grand prix za najbolji film, režiju i scenarij te nagradu Oktavijan za najbolji kratki dokumentarni film. 14 godina kasnije Devićev film Buffet Željezara (čita se: bufet) na DHF-u opet je osvojio Grand Prix za najbolji film i za najbolju režiju. U oba dva filma, kao i u mnogima koje je snimio u međuvremenu (Dvije peći za udarnika Josipa Trojka, Nemam ti šta reć lijepo) Dević se bavi seciranjem društveno-političke i ekonomske situacije u svom rodnom gradu, što je majstorski napravio i u svom zasad posljednjem filmu Na vodi, koji je nedavno na vrlo prestižnom festivalu DOK Leipzig dobio posebno priznanje žirija. Ne smijemo zaboraviti spomenuti da je Dević uz Zvonimira Jurića i autor igranog filma Crnci, koji je na mnogim kritičarskim listama najboljih domaćih filmova od osamostaljenja naovamo na samom vrhu. Kako Goran motivira svoje suradnike da ga slijede poput vojske i u projekte kojima nije osigurano financiranje, kako uspijeva raditi na četiri filma paralelno i kakve veze s njegovim životom imaju  antikne razglednice, saznajte u ugodnoj atmosferi novouređene dvorane KIC-a.

 

Nakon razgovora gledamo i posljednji Goranov film Na vodi.
Cijena ulaznice za program Upoznaj autora i film iznosi 20 kuna, a može se kupiti na ulazu u kino sat vremena prije njegovog početka (u ovom slučaju od 18h).

Natrag

Subota / 02.02.2019 / (19:00 - 21:00) Bergman: Jedna godina, jedan život
Nedjelja / 03.02.2019 / (19:00 - 21:00) Bergman: Jedna godina, jedan život