Zajedno ispočetka

12.07.2019 (19:00 - )">

Bracia, Wojciech Staron, Poljska, 2015., 68'

Film Braća cijenjenog poljskog dokumentarista Wojciecha Starona nastajao je 7 godina, a prikazuje vizualno evokativnu priču jednog jednostavnog, a opet duboko kompleksnog odnosa. Na festivalu DOK Leipzig, film je osvojio  nagradu za najbolji dugometražni dokumentarac.

Natrag

Zajedno ispočetka

Braća

Bracia, Wojciech Staron, Poljska, 2015., 68'

Braća Mieczyslaw i Alfons Kułakowski deportirani su kao djeca s čitavom obitelji u sibirski gulag. Krajem Drugog svjetskog rata uspjeli su se dokopati slobode. Alfons je postao cijenjeni slikar, a Mieczyslaw priznati kartograf. Nakon 80 godina egzila, vratili su se iz Kazahstana u Poljsku. Sa skoro devedeset godina na leđima, oni sada moraju, kao i nebrojeno puta prije, zajedno početi ispočetka.

Film Braća poznatog dokumentarista Wojciecha Starona nastajao je 7 godina, a prikazuje vizualno evokativnu intimnu priču jednog jednostavnog, a opet duboko kompleksnog  odnosa.

 

 

 

Festivali i priznanja:
DOK LEIPZIG - Zlatna golubica za najbolji dokumentarac, nagrada Ekumenskog žirija / LOCARNO IFF - Nagrada Critics Week /CAMERAIMAGE - posebno priznanje / POLJSKE FILMSKE NAGRADE - nominacija za najbolji dokumentarni film

 

 

Recenzije:

Lijep, mudar film, satkan emocijamaBartosz Staszczyszyn, Culture.pl

Remek-djelo, tadhgcoakley.com

 

 

 

Natrag

Nema nadolazećih događanja.

Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.