DA2 Film Festival

12.10.2019 (19:00 - )">

Renzo Piano: The Architect of Light, Carlos Saura, Špa, 2018, 65'

Proslavljeni španjolski redatelj Carlos Saura donosi uvid u rad genija, jednog od najpoznatijih talijanskih arhitekata na svijetu, Renza Piana.

Natrag

DA2 Film Festival

Renzo Piano: Arhitekt svjetlosti

Renzo Piano: The Architect of Light, Carlos Saura, Špa, 2018, 65'

Proslavljeni španjolski redatelj Carlos Saura donosi uvid u rad genija, jednog od najpoznatijih talijanskih arhitekata na svijetu, Renza Piana, sjajnog arhitekta koji stoji iza građevina kao što su Pompidou centar u Parizu, Auditorium Parco della Musica u Rimu, New York Times Building na Manhattanu i The Shard u Londonu.

 

Saura prati Piana tijekom procesa dizajniranja i izgradnje Botín centra u Santanderu, u Španjolskoj. Njih dvojica vode intenzivni dijalog o umjetnosti te se film pretvara u odraz kreativnih procesa i društvene funkcije ljepote.

 

 

Film će predstaviti arhitekti Marko Dabrović i Saša Begović (3LHD - studio za arhitekturu i urbanizam).

 

 

Festivali i priznanja:

Architecture and Design Film Festival, New York / Milano Design Film Festival / Chicago Film Festival / Luxembourg City Film Festival / Italian Contemporary Film Festival, Toronto itd.Carlos Saura
Španjolski je redatelj, pisac, producent i glumac. Filmska umjetnost počela ga je zanimati još kao vrlo mladog. Saura je priznati režiser u svojoj zemlji, ali i u inozemstvu. Dokaz tome su brojne nagrade koje je osvojio. Godine 1990. osvojio je dvije nagrade Goya od kojih je jedna bila za najboljeg redatelja.

Natrag

Nema nadolazećih događanja.

Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.