Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Provokativno istraživanje intimnosti

Ne diraj!

Adina Pintilie, RO / DE / CZ / BG / FR, 2018., 123'

Nakon što je prošle godine nagrađen Zlatnim medvjedom za najbolji film na Berlinaleu, film Ne diraj!, podijelio je publiku i kritiku kao malo koji u dugo vremena. Možda i najkontroverzniji pobjednik nekog od tri najveća filmska festivala (Berlin, Cannes, Venecija) u povijesti, prvi dugometražni uradak rumunjske redateljice i vizualne umjetnice Adine Pintilie film je u kojemu se hibridnim spojem dokumentarnog i igranog propituju teme ljudskog tijela, seksualnosti i intimnosti. Pintilie i protagonisti zajedno ulaze u osobni istraživački projekt o intimnosti, uz koji dolazi rad na prevladavanju starih obrazaca ponašanja, straha od dodira, obrambenih mehanizama i tabua. Portretirajući troje likova koje bismo mogli nazvati pojedincima s društvene margine, redateljica prikazuje njihove pokušaje da bolje razumiju vlastite porive. Nastojeći propitati odstupanja od normativnih društvenih okvira, Pintilie na veliko platno donosi jedan (dosada) nepoznati svijet, pritom slaveći sve nijanse ljudskosti.


Nakon projekcije filma u subotu, 9. veljače u 19 sati, o njemu, kao i o autoričinom kontroverznom pristupu diskusiju će voditi filmski kritičari Damir Radić i Danijel Brlas.


Film nije primjeren mlađima od 18!

 

Nagrade i festivali:

Berlin International Film Festival – najbolji prvi film, Zlatni medvjed za najbolji film / Europske filmske nagrade – nominacija za najbolji debitantski film / Seville European Film Festival / Jerusalem Film Festival / São Paulo International Film Festival

 

Recenzije:

Radikalno human David Ehrlich, Indiewire

Sramotno užasan” Peter Bradshaw, The Guardian

Znatiželjno slavljenje seksualnosti” Paul O’Callaghan, Sight & Sound

Rezervacija za ovu projekciju je istekla 04.02.2019.

Natrag

Subota / 23.02.2019 / (19:00 - 21:00) Srbenka
Subota / 23.02.2019 / (21:00 - 23:00) Na vodi
Nedjelja / 24.02.2019 / (19:00 - 21:00) Dom boraca
Nedjelja / 24.02.2019 / (21:00 - 23:00) Dani ludila