Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Dokukino gostuje @ kino Europa

Moj život bez zraka

r. Bojana Burnać, Hrvatska, 2017., 72'

Moj život bez zraka, dokumentarni film Bojane Burnać o svjetskom prvaku u ronjenju na dah, Goranu Čolaku, prvi put igra u Zagrebu nakon ZagrebDoxa! Projekcija će se održati u kinu Europa u petak, 04.05. s početkom u 21 sat, a na projekiji će gostovati i redateljica filma. Osim u petak, film možete pogledati i u subotu, 05.05. u 19 sati. 

 

Film donosi netremičan pogled u začudan svijet čovjeka čiji se najvažniji trenuci događaju pod vodom za vrijeme samo jednog  strogo kontroliranog daha. Neprestano pomičući granice tjelesnosti on uporno odlazi onkraj mogućeg, vjerujući kako će po neizvjesnom povratku na površinu još jednom postati najbolji. 

 

Goran je svjetski rekorder u ronjenju na dah – čovjek čiji se najvažniji životni trenuci događaju onda kada pod vodom snagom volje nadilazi vlastitu ljudskost, kako bi naizgled osigurao vječnost. Njegov je put prekriven tišinom i koncentracijom što je iziskuju svakodnevni susreti s prolaznošću. Kako bi u onome čime se bavi ostao najbolji on svakodnevno ispituje vlastite granice riskirajući da ih prijeđe i zato bude nepovratno kažnjen. Moj život bez zraka prenosi osjećaj koji imamo kad zaronimo u plavetnilo – onaj kompleksan spoj uzbuđenja, straha, neizvjesnosti i moći prekrivenih zujanjem tišine. 

 

Nagrade i festivali

American Documentary FF Palm Springs - International Feature Winner/ Festival international Signes de Nuit, Berlin - Main Award / DokuFest, Prizren - Best Balkan Newcomer / Hot Docs, Toronto 

Rezervacija za ovu projekciju je istekla 05.05.2018.

Natrag

Subota / 02.02.2019 / (19:00 - 21:00) Bergman - jedna godina, jedan život