Dokukino

Dokukino je jedinstveno kino specijalizirano isključivo za dokumentarne filmove. Nalazi se u Kulturno informativnom centru (KIC), u Preradovićevoj ulici 5 u centru Zagreba.

S redovnim projekcijama petkom, subotom i nedjeljom tijekom cijele godine pratimo svjetske tokove na dokumentarnoj sceni i zagrebačkoj publici donosimo najsvježije i najzanimljivije dokumentarne naslove.

Osim redovne distribucije dokumentaraca prikazujemo naslove iz programa velikog broja regionalnih festivala (Zagreb FF, Motovun FF, Sarajevo FF, Liburnia FF, Dokufest, Mediteran FF....), organiziramo specijalne projekcije i predstavljanja autora te redovite razgovore s redateljima nakon projekcije filmova. U programu Dokukina dajemo i veću vidljivost domaćim i regionalnim autorima kroz projekcije novih filmova ili retrospektiva.

Važno nam je da se publika u Dokukinu osjeća ugodno, a da kvaliteta projekcije bude najbolja moguća.

Uz caffe-bar i ponudu dokumentarnih DVD izdanja, želimo da Dokukino postane središnje mjesto dokumentarističkog okupljanja.

Na blagajni Dokukina KIC moguće je kupiti i godišnju ulaznicu po cijeni od 150 kn koja vam omogućava ulaz na preko 70 filmskih projekcija.

Ulaznice možete kupiti na blagajni Dokukina KIC koja se otvara jedan sat prije projekcije.

DOKUKINO – kino bez reklama!