Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Posljednji put na programu

Upoznajte Fokkensice

r. Rob Schröder, Gabriëlle Provaas, Nizozemska, 2011, 76'

Louise i Martine Fokkens jednojajčane su blizanke. Više od četrdeset godina radile su kao prostitutke. S vremenom su se oslobodile svodnika, pokrenule su svoj bordel i osnovale prvi neformalni sindikat za prostitutke. Sada se polako opraštaju od najstarijeg zanata na svijetu. Upoznajte Fokkensice portret je nevjerojatnih žena, a ujedno i priča o povijesti amsterdamske Crvene četvrti u posljednjih pedeset godina.

Upoznajte Fokkensice poskakuje s prkosnim „joie de vivre“. Variety

Film koji se, poput Martine, prodaje s privlačnim smiješkom. NY Times

Festivali:
INTERNATIONAL DOCUMENTARY FILM FESTIVAL, Nizozemska – konkurencija / HOT DOCS, Kanada - konkurencija


O redateljima:

Gabriëlle Provaas diplomirala je filmske i televizijske studije te povijest umjetnosti i psihologiju 1996. godine na Sveučilištu u Amsterdamu. Nedugo potom počela je raditi kao samostalna novinarka za razne novine i časopise. Napisala je i nekoliko scenarija. Kao redateljica i gostujuća urednica radila je na raznim televizijskim emisijama, a snimala je i kratke dokumentarne filmove. 

Rob Schröder jedan je od osnivača dizajnerskog kolektiva Wild Plakken koji je radio za različite kulturne institucije, ali i društvene i političke skupine. Godine 1991. dobio je ponudu da radi za VPRO, gdje je osmislio niz emisija. Snimao je dokumentarce o ekstremnoj desnici u Europi, situaciji na Kubi, krizi u nizozemskoj politici, potrošačkom društvu i okolišu. Godine 1998. osvojio je prestižnu nagradu H.N. Werkman za televizijski dokumentarac Speed. 

Rezervacija za ovu projekciju je istekla 01.05.2013.

Natrag