Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Predstavljamo autora: Silvestar Kolbas

Silvestar Kolbas

Sve o Evi

r: Silvestar Kolbas, 2004., 70'

Sinopsis:
Redateljeva je žena silno željela dijete. Ovo je priča o njenoj borbi. Sniman kroz višegodišnji vremenski period, film prati par (redatelja i njegovu ženu) kroz brojne pokušaje i osobne dileme u procesu umjetne oplodnje. Film prati cijelu trudnoću, porod i rođenje djeteta, a završava s prvim danima života njihove kćeri. Sve o Evi je također priča o različitim, ženskim i muškim pogledima na život.

 

O redatelju:
Silvestar Kolbas  je fotograf, filmski snimatelj i redatelj. Rođen je u Petrovcima kraj Vukovara 1956, a odrastao je u Vinkovcima. Diplomirao je filmsko i televizijsko snimanje 1982. godine na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje je danas redoviti profesor.
 

Izlagao je fotografije, objavljivao i uređivao stručne radove iz područja snimanja, snimio jedan igrani i više kratkih i TV-filmova, serija i dokumentarnih filmova što za televiziju, što u nezavisnim produkcijama. Posljednjih godina snima uglavnom dugometražne dokumentarce (‘Život na svježem zraku’, ‘Sretno dijete’, ‘Sve o Evi’, ‘Lora – svjedočanstva’, ‘Mimara revisited’, 'Ratni reporter'), ponajviše za Factum.
 

Kao redatelj debitirao je 2003. godine filmom ‘Sve o Evi’.

Natrag