Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Predstavljamo autora:

Silvio Mirošničenko

retrospektiva /23. – 26.2.2012.

O redatelju:
Silvio Mirošničenko je hrvatski redatelj i montažer. Diplomirao je filmsku montažu i dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je brojne dokumentarne filmove o gorućim socijalnim pitanjima u nezavisnoj produkciji ili u produkciji HRT-a.

 

Filmovi su mu prikazivani na festivalima diljem svijeta, između ostalog na amsterdamskoj IDFA-i, Prix Europa u Berlinu i Cinerail d'Or u Lilleu. Kao dramaturg, surađivao je na nekoliko dokumentarnih filmova Branka Ištvančića čiji dugometražni igrani film za djecu 'Duh u močvari' potpisuje kao koscenarist.

Službene stranice


U programu Dokukina prikazat ćemo 6 njegovih filmova, među kojima premijerno i posljednji 'Brda, 21000, Split', a nakon projekcije razgovarat ćemo s redateljem.

 

- ŽELJEZNIČKI TRIPTIH -


SNOVI NA PERONU DJETINJSTVA

Factum, 2001., 32'

 

Film prikazuje preživljavanje djece koja su se nebrigom roditelja našla na ulici. Spavaju u vagonima i hodnicima zagrebačkog željezničkog kolodvora, sanjajući o svojim budućim zanimanjima, ženama, obiteljskom domu.

 

OPHODAR PRUGE

HRT, 2004., 30'

 

CINERAIL; Francuska - najbolji dokumentarni film / LIBURNIA FILM FESTIVAL
- najbolji dokumentarac Poetski dokumentarac koji prati osamljenog ophodara pruge u privatnoj i poslovnoj borbi s raznovrsnim egzistencijalnim problemima.

 

NA PUTU STRAHA

Milva Film & Video, 2007., 30'

 

Film o obitelji koja živi pokraj željezničke pruge čiji život mijenja nesreća...

 


BRDA 21000 SPLIT

Artizana, 2012., 61'

 

‘Brda 21000 Split’ je dokumentarni film koji u fellinijevskom stilu prikazuje stanovnike jednog neobičnog kvarta. Upoznajemo stomatologa i pisca, izmorenog bivšeg boksača, hardcore-punk bend Pas Maters čiji je karizmatični frontmen misteriozno nestao, starog nogometnog navijača prezimenom Hajduk, bivšeg huligana koji marljivo studira u večernjoj školi… Višeslojni portret jednog neobičnog splitskog kvarta i njegovih još neobičnijih stanovnika koji imaju samo jednu svetinju – nogometni klub s Poljuda.

 

- USPJEŠNICE -

 

ČUVAR TEGLJAČA

Factum, 2002., 25'

 

2. LIBURNIA FF, HR – najbolji dokumentarac

 

Portret čuvara brodova tegljača na Dravi kod Osijeka, čija upečatljiva dnevna rutina bez posjetioca ili modernih pomagala priča priču o raznolikosti ljudske egzistencije. Film rađen poetikom crno-bijelih poetskih dokumetaraca čime odaje počast pomalo zaboravljenim hrvatskim poetskim dokumentarcima i njihovim autorima.

 

EDO MAAJKA - SEVDAH O RODAMA

HRT, 2007. 52'

 

LIBURNIA FF, Ičići – nagrada publike / DORF, Vinkovci – najbolji film / DANI HRVATSKOG FILMA – najbolja montaža

 

Film prati Edu Maajku od rodnog Brčkog do koncerta u Novom Pazaru.

Natrag