Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Restart organizira za vas

Restartovi filmovi u ljetnom kinu Gradec!

I u ljetnom kinu Gradec čekaju vas naši dokumentarci - pogledajte koje vam filmove iz Restartove distribucije nudimo ovog kolovoza!

Sve su projekcije besplatne, a od ove godine kino Gradec nudi i mogućnost rezervacije sjedala - više možete saznati na njihovom Facebooku.   

____________________

 

Ambasador
Mads Brügger, Danska, 2011, 93'

02.08.2013. u 24:00

tl_files/filmovi_i_najave/Ambasador1.jpg

 

Neobično zagonetni i dekadentni bijeli diplomat stiže u središnju Afriku. Djeluje kao kombinacija Henrya Stanleya i Karla Lagerfelda. Nedavno je kupio ambasadorski položaj i tvrdi da je uspješan poslovni čovjek koji je došao voditi diplomatsku misiju. Službeno, on je tu da bi pokrenuo tvornicu šibica, zaposlio lokalno stanovništvo i naučio ih kako se proizvode obične šibice. Neslužbeno, želi se domoći golemih dijamantnih rezervi i razotkriti umješanost zapadnoeuropskih diplomata u crne dilove ovog bujajućeg tržišta. I na tom putu ne postoje metode koje su mu strane. Uz kontinuirani rizik po vlastiti život, kupio je lažne papire, snimao i javno i tajno, družio se s ministrima veleposlanicima,a naposlijetku otkrio je više nego se i sam mogao nadati što mu je na vrat navuklo nekoliko ozbiljnih tužbi. Ambasador je međužanrovska tragikomedija o bizarnom svijetu afričke diplomacije.

Trailer: http://youtu.be/B_rTYWFyWwc 

__________Moj bosonogi prijatelj
Seong-Gyou Lee, Južna Koreja/Indija, 2010, 81'

09.08. u 24:00 

tl_files/filmovi_i_najave/MyBareFootFriend2.jpg


Shallim je jedan od 10,000 vozača rikša koji vuku svoj živi teret bosonogi kroz ulice Kalkute. Južnokorejski redatelj Seong-Gyou Lee sprijateljio se sa Shallimom prateći ga svakodnevno u stopu. Shalim naporno radi za svoju obitelj i svoj san: da kupi motoriziranu rikšu kako bi više zarađivao i na koncu kupio kuću. No, stvarnost je surova te je zbog bolesti u obitelji osuđen na besparicu. Moj bosonogi prijatelj otkriva kako vozači rikša, kojima prijeti donošenje zakona koji bi zabranio njihovu profesiju, čine sve kako bi preživjeli u nemilosrdnom društvu. Njihova prijateljstva, snovi i obitelji su ono što ih održava na životu.  

Trailer: http://youtu.be/6l024xzxYyY

__________Ispovijesti ekoterorista
Peter Jay Brown, SAD, 2011, 85'

16.08. u 24:00
 

tl_files/filmovi_i_najave/Nove fotke/ekoterorist_slider.jpg

 

Film otkriva pravu 30-godišnju odiseju najtraženijeg zagovornika očuvanja prirode danas, kapetana Paula Watsona, kultnog heroja cijenjene emisije 'Whale Wars' na Animal Planetu. Iako ga je osnovao, Watson je bio izbačen iz Greenpeacea zbog svoje beskompromisne strasti za zaštitom planeta i nekonvencionalne metodologije. Oslobođen birokracije i politike, Watson je osnovao vlastitu flotu – The Sea Shepherd Society – malu vigilantsku organizaciju zaduženu za zaštitu morskog života naplanetu.

Trailer:http://youtu.be/-2aV9oJT4n4

__________Posljednja ambulantna kola Sofije
Ilian Metev, Njemačka/Hrvatska/Bugarska, 2012, 75' 

23.08. u 24:00 

tl_files/filmovi_i_najave/Nove fotke/sofias-last-ambulance.jpeg

 

U gradu u kojem 13 kola hitne pomoći pokušava opslužiti gotovo 3 milijuna stanovnika, Krassi je netipičan heroj: puši cigaretu za cigaretom i spašava živote u neprekidnoj smjeni od 48 sati. Ovo je film o avanturama doktora, medicinske sestre i vozača ambulantnih kola u Sofiji, glavnom gradu Bugarske. Boreći se pod navalom besmislica zdravstvenog sistema koji je u rasulu i jedva zarađujući za život, njih troje pokušavaju spašavati živote. Na leđima društvene i političke nesreće najsiromašnije i najkorumpiranije članice EU, vode ih humane kvalitete, altruistička djela i smisao za humor. Jedna od najtragičnijih žrtva države je zdravstveni sustav i to se najviše osjeća u službi hitne pomoći. Nakon 20 godina kapitalizma, broj hitnih službi u Sofiji pao je sa 140 na 13. Sustav je blizu potpunog raspada... 

Trailer: http://youtu.be/V8Jjp33sjIs

Natrag