Iz arhive

Osmomartovski filmski wellness

Osmomartovski filmski wellness

Dokukino i Vox Feminae ponosno predstavljaju

Dokukino i Vox Feminae za Dan žena poklanjaju ženski filmski wellness vikend. Za ovaj praznik u čast žena i svih onih koji se tako vole osjećati, Dokukino i Vox Feminae pripremaju koktel dokuzabave – filmove o ženskoj pornografiji, rodnom terorizmu i popularni šestodjelni serijal 'Letenje: ispovijesti slobodne žene / 'Flying: Confessions of a free woman', poznate američke redateljice Jennifer Fox. Projekcije će se održavati od 8. do 11. ožujka u 19 i 21 sat, nakon čega će uslijediti tematske rasprave. Ovaj vikend aranžman početak je kontinuiranog mjesečnog doku-programa koji se bavi ženama, seksualnošću i rodom u najširem smislu.


Vox Feminae festival održava se u Zagrebu od 2007. godine s ciljem promicanja angažiranih i kreativnih praksi žena na području kulture, medija, komunikacijskih tehnologija, ekonomije, društvenog angažmana i poduzetništva. Cilj ove manifestacije je pojačati vidljivost ženskog stvaralaštva i djelovanja u društvu izmiještajući ga iz postojećih šablona i načina prezentiranja te stvarajući novi kontekst javnog prostora koji je siguran za promišljanje pitanja roda i izmaknut iz sustav binarnih opozicija. Posljednje tri izdanja festivala su u najvećoj mjeri bilo posvećena filmu, a u sklopu natjecateljskog programa do sada je prikazano preko 120 dokumentarnih, igranih, eksperimentalnih i animiranih filmova koji se bave ženama, feminizmom, eksplicitnim seksualnim i rodnim pitanjima kao što su aseksualnost, interseksualnost i orgazam.

 

Uspješna suradnja Dokukina i Vox Feminae festivala te veliki interes publike za ovu vrstu filmova urodio je programom Dokukino i Vox Feminae ponosno predstavljaju za koji su odabrani novi dokumentarni filmovi, koji će iz različitih perspektiva dekonstruirati pitanja roda i otvoriti prostor za širu javnu diskusiju.

 

Vox Feminae je platforma udruge K- zona za predstavljanje i promicanje žena u umjetnosti, kulturi, aktivizmu i društveno odgovornom poduzetništvu koja djeluje kroz portal i festival Vox Feminae, usluge video i web produkcije, edukacije i savjetovanje.

Natrag