Iz arhive: JESTE GLADNI?

Mi hranimo svijet

Erwin Wegenhofer, Austrija, 96’

Sinopsis:
Količina neprodanog kruha koji se svakodnevno baca u Beču bila bi dovoljna da se opskrbi Graz, drugi grad po veličini u Austriji. Oko 350.000 hektara poljoprivredne proizvodnje, prvenstveno u Južnoj Americi, namijenjeno je proizvodnji soje kojom Austrijanci hrane stoku, dok jedna četvrtina lokalne populacije gladuje.

 

'Mi hranimo svijet' je film o hrani i globalizaciji, ribarima i farmerima, kamiondžijama i moćnim direktorima korporacija, protoku robe i gotovog novca - film o oskudnosti usred obilja. Svojim nezaboravnim slikama film daje uvid u proizvodnju naše hrane i odgovara na pitanje kakve veze s nama ima svjetska glad.

 

O redatelju:

Erwin Wegenhofer rođen je 1961. u Amstettenu u Austriji. Studirao je informatiku na Bečkom institutu za tehnologiju. Tri godine je radio u odsjeku za razvoj kompanije Phillips Austrija. Od 1987. radi kao samostalni autor i filmski stvaratelj. Radio je raznovrsne poslove: kao asistent režije, asistent kamere, scenarist i redatelj. Njegovi radovi uključuju dokumentarce i igrana ostvarenja za austrijsku i bavarsku televiziju,kao i reklame te kratke filmove.

 

Nagrade:

Toronto Film Festival 2006. - najbolji dokumentarac


Motovun film festival 2006. - nagrada Amnesty International, FIPRESCI nagrada

 

Recenzije:

Mi hranimo svijet je film koji se mora pogledati da bi se moglo vidjeti gdje smo i kamo putujemo, Božidar Trkulja, Vjesnik

Natrag