Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Restart organizira za vas

Masterclass Madsa Brüggera: Ambassadors Selection

Jedan od trenutno najzanimljivijih europskih filmaša, danski istraživački novinar i redatelj kojeg nazivaju 'dokumentaristom čeličnih muda' dolazi u Dokukino predstaviti svoj posljednji film 'Ambasador' u distribuciji Restart Labela. Nakon suludog boratovskog ismijavanja s Amerikancima u serijalu 'Danes for Bush' (2004.) i nevjerojatne 'Crvene kapele' kada je s lažnom umjetničkom trupom naopačke izvrnuo i ismijao režim Sjeverne Koreje, s 'Ambasadorom' se uputio korak dalje – kupio je diplomatsku putovnicu Liberije i otišao glumiti konzula u Srednjoafričku Republiku, jednu od najkorumpiranijih zemalja svijeta i mjesto gdje strani diplomati vrlo često 'samo nestanu'.

Kako je stvarao 'Ambasadora' provjerite u Dokukinu, 18.05. u 17 sati na masterclassu koji je nazvao ‘Ambassadors Selection - a powerpoint show’. Iza jednostavnog naslova krije se puno, puno više – dinamični i beskrajno duhoviti prikaz nastanka većine njegovih filmova (provjereno!), ali i istančani osjećaj za ironiju s velikom dozom nevjerojatne hrabrosti i potpuno sulude energije!

Mads Brügger (1972.) je danski novinar, TV voditelj i redatelj. Napisao je nekoliko knjiga, objavljivao u brojnim novinama, producirao nagrađivane radio programe i vodio vrlo gledane TV emisije ‘The 11th Hour’ i ‘Deadline’. Osmislio je satirički serijal ‘Danes for Bush’, režirao dugometražni dokumentarac ‘Crvena kapela’ (nagrađen za najbolji nordijski film 2009.  inagradom na Sundanceu 2010.), a 2011. završio je i nevjerojatnog ‘Ambasadora’ kojeg će osobno predstaviti zagrebačkoj publici u Dokukinu. Poznat je po vrlo originalnom stilu koji naziva – performativno novinarstvo.

Za masterclass je potrebno podignuti besplatnu ulaznicu na blagajni Dokukina KIC. Ulaznice možete podignuti sat vremena prije početka masterclassa.

Masterclass će se održati na engleskom jeziku. 

Natrag