Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Restart organizira za vas

Masterclass trenutno najuspješnijeg korejskog producenta Min-Chul Kima

Najuspješniji južnokorejski producent i jedan od najzanimljivijih svjetskih producenata današnjice Min-Chul Kim usubotu 15.12. 2012. u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5) od 16 sati održat će predavanje na temu 'Živjeti održivi život kao slobodni filmaš / To live sustainable life as a free filmmaker'. Na predavanju će biti riječ o produkciji njegova dva planetarno uspješna dokumentarna filma 'Planet puževa/Planet of Snail' (2011), prikazanog na više od 70 svjetskih festivala i nagrađenog na nekima od najvažnijih. Između ostalog i nagradom za najbolji dugometražni dokumentarni film na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma IDFA u Amsterdamu, najvećem festivalu dokumentarnog filma na svijetu. I srednjemetražni dokumentarac 'Željezne vrane / Iron Crows' koji je producirao, osvojio je nagradu za najbolji film u toj kategoriji samo dvije godine ranije. Uz primjere filmova koje radi na Balkanu, Min-Chul Kim će govoriti i o cross-kulturalnim suradnjama u dokumentarnom filmu i mogućnostima međunarodnih koprodukcija, kao i o budućnosti filmske proizvodnje i produkcije.  

Masterclass organizira RESTART uz potporu Veleposlanstva Republike Koreje u Hrvatskoj i Hrvatskog audio vizualnog centra. Upravo ove godine navršava se 20 godina diplomatskih odnosa Južne Koreje i Hrvatske.

Min-Chul Kim rođen je u južnokorejskoj obitelji koja je posjedovala dućan s pločama, videoteku i foto studio u malom mjestašcu u Južnoj Koreji. Dok je njegov otac razvijao crno bijele negative, Min-Chul je provodio djetinjstvo gledajući honkonške noir filmove. Studirao je komunikacijski menadžment u Amsterdamu, a da bi preživio, radio je na različitim filmskim i TV produkcijama. Bavio se najrazličitijim profesijama, poput književnog agenta, PR agenta za noćne klubove i partije, da bi se na kraju pronašao kao nezavisni producent dokumentarnih filmova. Osnovao je produkcijsku kuću 'Minch&Films', a njegova filmografija već sada uključuje dvije pobjede na IDFI.             

Izabrana filmografija / Završeni filmovi:
2012. - 9 MUSES OF STAR EMPIRE / dugometražni dokumentarac
- IDFA – konkurencija «Glazbeni dokumentarac»
2012. - CAPTAIN KANG / dugometražni dokumentarac
- Busan International Film Festival, Wide Angle
2011. - PLANET OF SNAIL / dugometražni dokumentarac
- IDFA, najbolji dugometražni dokumentarni film / IT’S ALL TRUE FESTIVAL, najbolji dugometražni dokumentarac / DOCUMENTA MADRID, najbolji međunarodni dokumentarac / DOCAVIV, najbolji međunarodni dokumentarac / SILVERDOCS, najbolji dokumentarni film
2009. -  IRON CROWS / dokumentarni
- IDFA, najbolji srednjemetražni dokumentarni film / ASIAN FILM FESTIVAL DALLAS, najbolji dugometražni dokumentarac...

Izabrana filmografija / Filmovi u nastajanju:
GONE WITH KAL 858 (u razvoju) / producent 
KAMIKAZE SPA (u razvoju) / producent
MOTOSEOUL (u razvoju) / producent / redatelj 
STATE OF PLAY  (u postprodukciji) / koproducent

Natrag