Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Iz arhive

Marijine

Marijine

r. Željka Sukova, Hrvatska, 2011., 62’

U tipičnoj stambenoj zgradi, tipičan presjek netolerantnih susjeda koji su pozvani na privatno okupljanje u čast pokojne Marije Violić, njihove sustanarke, majke i bake. Umjesto da se pretvori u sentimentalni klišej, okupljanje se ubrzo razvija u reality show, uključujući i masovne pjevačke i plesne epizode. To jedinstveno okupljanje odvija se u Marijinom stanu, a za glazbu su zaduženi unajmljeni glazbenici.

 

Iako su gostima potpuno nepoznati, oni su u stvarnom životu vrlo popularni češki dance electro-trash sastav Midi lidi. A koja je svrha tog jedinstvenog okupljanja? Da obitelj napokon ispuni davnu obavezu prema Mariji, dragoj i voljenoj pokojnici.


Dokumentarna glazbena komedija s elementima drame u stilu socijalnog realizma, u kojoj se pojavljuju i tri Marijine unuke: Nina, Željka i Danira.

 

O redateljici:

Željka Suková rođena je u Rijeci 1977. godine. Studirala je grafički dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Pragu. 'Marijine' je njezin prvi dugometražni film.

 

Nagrade i festivali:

KARLOVY VARY IFF 2011. - nagrada Udruženja filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA / HOT DOCS, Toronto, Kanada / CPH:DOX, Copenhagen, Danska / ZAGREB FILM FESTIVAL...Natrag