Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Iz arhive:

Letenje: Ispovijesti slobodne žene

Letenje: Ispovijesti slobodne žene

r. Jennifer Fox, SAD, 2006., 6 x 55'

Sinopsis:

U filmu Letenje: ispovijesti slobodne žene Jennifer Fox ogoljava vlastiti turbulentni život kako bi prodrijela do toga što danas znači biti slobodna žena. Šestodijelni serijal polazi od pretpostavke da žene nikada u povijesti nisu imale slobodu konstruiranja svog života u mjeri u kojoj to imaju danas.

 

Hrabro i iskreno samopreispitivanje autorice Jennifer Fox, žene koja živi u New Yorku i koja ima dobre pretpostavke za slobodu, nastavlja se pričama žena iz Južne Afrike, Pakistana, Indije, Rusije i još 13 zemalja u koje autorica putuje kako bi razgovarala s njima. Dijelom pitka doku-sapunica, dijelom društveno političko istraživanje i narativno eksperimentiranje, Letenje nas uvodi u zaraznu međunarodnu pustolovinu zabilježenu s iskrenošću, inovacijom i elegancijom.


O autorici:

Jennifer Fox međunarodno je priznata i nagrađivana redateljica, producentica, snimateljica i predavačica koja je u posljednjih 25 godina radila na povećem broju dokumentaraca. Njezin filmski prvijenac, ‘Beirut: The Last Home Movie’, prikazan je u 20 zemalja i osvojio je sedam međunarodnih nagrada, uključujući i one za najbolji dokumentarni film i najbolju fotografiju na Sundanceu 1988. godine te za najbolji dokumentarni film na pariškom festivalu Cinéma du réel (1988). Producirala je, režirala i snimila revolucionarnu desetosatnu seriju ‘An American Love Story’ koja je dobila nagradu Gracie Award za najbolju televizijsku seriju, a New York Times i ostalih pet vodećih američkih novina proglasili su je jednim od deset najboljih Tv serijala 1999. Producirala je mnoge filmove uključujući i nagrađivane: Love & Diane; On The Ropes; Double Exposure; Project Ten: Real Stories from a Free South Africa , Absolutely Safe? i Cowboys, Lawyers and Indians. Na mnogim dokumentarcima surađivala je kao savjetnica te je protagonistica u dva dokumentarca o filmu (The Heck with Hollywood , Doug Block i Cinema Verite, Defining The Moment, Peter Wintonic).Njezin posljednji dugometražni dokumentarac ‘Moja reinkarnacija’ snimao se nevjerojatnih 20 godina.


Recenzije:

ČUDESNO! Intelektualni globetrotterski serijal. - John Anderson, Variety

Naizmjence razigran, seksi, tragičan i kontemplativan, Letenje je zarazan serijal o seksualnosti i sestrinstvu. - New York Times

 

jezik: engleski
titlovi: hrvatski

Natrag