Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Iz arhive

Hall of fame

Hall of fame

besplatan ulaz, filmove prikazujemo samo s engleskim titlovima

Restart i Dokukino pokreću novi program pod nazivom HALL OF FAME - izbor filmova autora koji su zauvijek promijenili formu dokumentarca, a većina njih biti će po prvi puta prikazana u Hrvatskoj.

 

HALL OF FAME novi je filmski ciklus pod vodstvom Nebojše Slijepčevića u kojem ce biti prikazani najvažniji filmovi iz moderne povijesti dokumentarizma. Od Amerike do Kazahstana, od 60-tih do danas, od braće Maysles do Kossakovskog - pratite kako je dokumentarac izrastao u najprogresivniju filmsku formu današnjice.
I dok je razvoj igranog filma dobro poznat i površnom filmofilu, a bitna autorska imena dio su opće kulture, značajni svjetski dokumentaristi još uvijek čame u mraku relativne anonimnosti.

 

Ovim programom DOKUKINO i RESTART dati će svoj mali doprinos ispravljanju te kulturne nepravde. Kroz seriju od osam predavanja pokušat ćemo vam predstaviti opus nekih od najznačajnijih imena suvremenog dokumentarizma, te povezati njihov rad sa današnjicom dokumentarca.

 

Svako od predavanja početi će kratkim uvodom, svojevrsnom “uputom za gledanje”. Predstavit ćemo autora u povijesnom kontekstu, dati vam kratki pregled njegove karijere, i skrenuti pažnju na specifičnosti njegovog rada. Nakon toga gledamo zajedno film na velikom platnu, u većini slučajeva premijerno za Hrvatsku, s desetljećima zakašnjenja. Nakon filma slijedi razgovor s gostom večeri – nekim od uvaženih hrvatskih dokumentarista koji nam daje dodatno razumijevanje važnosti predstavljenog autora.

 

Gledajte filmove, slušajte mišljenja stručnjaka i autora, sudjelujte u raspravi!

 

* 11.11. - Braća Maysles: GREY GARDENS
* 18.11. - Jean Rouch: CHRONIQUE D'UN ETE
* 25.11. - Allan King: MARRIED COUPLE
* 02.12. - Michael Apted: 7 UP – 49 UP
* 09.12. - Errol Morris: FIRST PERSON
* 16.12. - Sergei Dvortsevoy: PARADISE i BREAD DAY
* 23.12. - Michael Glawogger: WORKINGMAN'S DEATH
* 30.12. - Victor Kossakovsky: BELOVY

Natrag