Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Dokumentarci pod zvijezdama!

Dokumentarci u ljetnom kinu Tuškanac!

Da ljeto u Zagrebu ipak ne bi prošlo bez dokumentaraca, u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta  donosimo vam izbor najboljih filmova Dokukina i Restarta! Bilo da želite pogledati film koji ste propustili, ili očekujete nove filmove u Restartovoj distribuciji - Fuck for Forest i Marley - čekamo vas na ljetnoj pozornici kina Tuškanac!

_____________________


Sutra
Andrey Gryazev, Rusija, 2012, 90'

07.08.2013. 


tl_files/filmovi_i_najave/Nove fotke/sutra.jpg


Ovo je priča o najupečatljivijem fenomenu u suvremenoj Ruskoj umjetnosti, umjetničkoj kolektivi Voina. Njeni osnivači, Vor (lopov) i Koza vode tajan život, odgajajući pritom jednogodišnjeg sina Kaspera i vodeći umjetničke akcije koje su na granici između umjetnosti i zločina. Njihove hrabre političke poruke dirnuti će svakoga. Oni žive u sadašnjosti, nadajući se promijeniti svijet budućnosti.

Trailer: http://youtu.be/ds-roDNlDPo

__________

 
 

Na krivom mjestu u krivo vrijeme
John Appel, Nizozemska, 2012, 80'

08.08.2013.
 

tl_files/filmovi_i_najave/Nove fotke/Wrong-Time-Wrong-Place-Natia-22.jpg

 

22. srpnja 2011. bombaški napad u središtu Osla i pokolj na otoku Utøyi stajao je života 77 ljudi. Bio je to bezuman i okrutan čin jednog čovjeka: Andersa Breivika. U krivo vrijeme na krivom mjestu donosi priču o pet pojedinaca koji su se našli na tim prostorima i pokazuje ulogu slučajnosti u tragediji. Slijed malih trivijalnih događaja povlači tanku liniju između života i smrti. Dvije minute ranije ili kasnije može biti od odlučujuće važnosti. Ovo je film o pogodbi sa sudbinom. Koliko god se trudili utjecati na sudbinu, na kraju će uvijek odlučiti slučajnost.

__________

 

Pank sindrom
Jukka Kärkkäinen, J.-P. Passi, Finska, 2012, 85'

09.08.2013. / 11.08.2013. 
 

tl_files/filmovi_i_najave/Nove fotke/Punk Week/punksyndrome.jpg

 

Ako dušu punka čine bijes, strast, pobuna i želja da se nešto učini od svoje ruke bez obzira na tuđe mišljenje, onda je Pertti Kurikan Nimipëivët bend koji utjelovljuje punk u njegovom pravom obliku.  Članovi benda – Pertti, Kari, Toni i Sami – osobe su s poteškoćama u razvoju, stavom i mnogo ponosa. Na njihovom putu od undergrounda do slave pratimo ih kako stvaraju u studiju, svađaju se tko će sjediti prvi u busu i nesretno se zaljubljuju. Njihove su pjesme kako o problemima u društvu, tako i o stvarima s kojima se susreću svaki dan – o pedikuri ili o životu u zajedničkom domu. Ne boje se reći svoje mišljenje o političarima i ljudima koji zanemaruju osobe s posebnim potrebama. Pankerski sindrom je film o esenciji punka, o pobuni protiv mainstreama, o drugoj, revoltiranoj strani hendikepa. Zavoljet ćete ovu nevjerojatnu punk četvoricu dok gledate kako najbolji bend Finske osvaja svijet. 

Trailer:[nbsp]http://youtu.be/Uk75oXA28WI

__________

 

Ispovijesti ekoterorista
Peter Jay Brown, SAD, 2011, 85'

10.08.2013.
 

tl_files/filmovi_i_najave/Nove fotke/ekoterorist_slider.jpg

 

Film otkriva pravu 30-godišnju odiseju najtraženijeg zagovornika očuvanja prirode danas, kapetana Paula Watsona, kultnog heroja cijenjene emisije 'Whale Wars' na Animal Planetu. Iako ga je osnovao, Watson je bio izbačen iz Greenpeacea zbog svoje beskompromisne strasti za zaštitom planeta i nekonvencionalne metodologije. Oslobođen birokracije i politike, Watson je osnovao vlastitu flotu – The Sea Shepherd Society – malu vigilantsku organizaciju zaduženu za zaštitu morskog života naplanetu.

Trailer: http://youtu.be/-2aV9oJT4n4

___________

 
 

Fuck for Forest
Michal Marczak, Poljska, 2012, 86

12.08.2013.
 

tl_files/filmovi_i_najave/Nove fotke/fuck-for-forest.jpg

 

Osnovan na ideji da seks može spasiti svijet, berlinski Fuck For Forest, jedna od najbizarnijih organizacija na svijetu, skuplja novac za svoj ekološki cilj - prodajom svojih kućnih erotskih filmova na internetu. Između ostalih likova upoznajte Dannija - nemirena duha, koji slučajno otkriva ovaj raskošan neohipijevski svijet gdje seksualno oslobođenje graniči s globalnim altruizmom te se priključuje njihovoj itekako slikovitoj operaciji. Od ulica Berlina do šuma Amazone, ujedinjeni u misiji da spase planet kupovinom dijela šume gdje će zaštiti autohtono stanovništvo od izopačenog i bolesnog Zapada. 

 Trailer: http://youtu.be/p8F4dJDDqmQ

__________Marley
Kevin Macdonald, SAD/Velika Britanija, 2012, 144'

13.08.2013.
 

tl_files/filmovi_i_najave/Nove fotke/marley-poster.jpg

 

‘Marley’ je definitivan film o istinskoj međunarodnoj ikoni dvadesetog stoljeća. Njegova je glazba i poruka o iskupljenju poznata u cijelom svijetu, a priča napokon oživljena u djelu priznatog talenta Kevina Macdonlada. Film je, uz njemu voljenu Jamajku i SAD, sniman u Gani, Japanu i Velikoj Britaniji te po prvi put možemo vidjeti njegovu obiteljsku arhivu. Macdonald se pridružio Marleyevoj obitelji, Chrisu Blackwellu i Steveu Bingu kako bi snimio prvo službeni odobreni biografski film o životu, nasljedstvu i globalnom utjecaju legende, jednog od najutjecajnijih pjevača, tekstopisaca, glazbenika i aktivista u povijesti.  Samo je mali broj glazbenika ostvario takav utjecaj, a Bob Marley je, iako mu je život bio prekratak, svakako jedan od njih.

Trailer: http://youtu.be/IJ7U_3bJoBk

____________________Cijeli program ljetnog kina na tuškancu pogledajte na stranicama ZgKul-a


Natrag