Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Restart i Dokukino vas časte projekcijom!

Crvena kapela

r. Mads Brügger, Danska, 88'

Povodom gostovanja novinara i redatelja Madsa Brüggera, darujemo vam besplatnu projekciju filma "Crvena kapela" u subotu, 18.05. u 19 sati. Rezervacije za ovu projekciju nisu moguće, a ulaz je slobodan.

Novinar, uvjeren da ispravan cilj opravdava beskrupulozna sredstva, spastičar i komičar, putuju u Sjevernu Koreju s jednom misijom – nasmijati ljude u jednom od najstrožih režima na svijetu. Lažno se predstavivši kao mala prosocijalistička kazališna skupina u programu kulturne razmjene između Danske i Sjeverne Koreje, "Crvena kapela" dobiva dopuštenje da otputuje u Sjevernu Koreju i odigra nekoliko predstava za izabranu publiku. Dva člana trupe, Jacobi i Simon, tamo su rođeni, ali su kao djeca usvojeni u Danskoj, a ovo je njihova priča o suočavanju s vlastitim biološkim korjenima i pokušajem da izvedu predstavu u dijelu svijeta gdje humor i humanost žive u slabim uvjetima, a zajedništvo je tempirana umjetna bomba koja zastrašuje.

Vođen parolom ‘humor je najslabija točka diktatorskih sistema’, redatelj Mads Brügger ulazi u različite sfere društva i samu srž diktatorskog sistema Sjeverne Koreje, cinično tepajući ‘dragom Vođi’ pri svakoj komunikaciji s korejskim dužnosnicima. Ovo je priča i o susretu između slobodnomislećeg i totalitarnog društva koji svoje građane drži pod kontrolom - 23 milijuna građana Sjeverne Koreje još preživljavaju pod željeznom paskom vlasti. 


Šokantan, zabavan i razuzdan, pravo otkriće. Mark Olson, Los Angeles Times

Fuzija aktivističkog filma i teatra apsurda, ‘Crvena kapela’ je nered, koliko subverzivan, toliko i originalan. Sundance Film Festival

Nagrade:
SUNDANCE FILM FESTIVAL - velika nagrada žirija u kategoriji ‘World Cinema – Documentary’ / NORDISK PANORAMA – najbolji nordijski dokumentarac

Natrag