Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Upravo na programu: Doxi iz susjedstva

Ciklotron: Pipači + Opstanak

Redatelji Bibe Struje,Dušan Šaponja, Dušan Čavić te njihov kolega Ivan Petrović snimili su Ciklotron, seriju šarolikih dokumentaraca o fenomenu srpskog društva s ciljem da se, ako je moguće, usput i dobro zabave. 

Filmovi se prikazuju u istom slotu s filmom Biba Struja.  Pipači
r. Šaponja, Čavić, Petrović, Srbija, 2011., 13'

tl_files/filmovi_i_najave/Nove fotke/pipaci.JPG


Etida o navici pipanja kruha rukom u samoposlugama. 

__________________________________________


Opstanak
r. Šaponja, Čavić, Petrović, Srbija, 2004., 25' 

tl_files/filmovi_i_najave/Nove fotke/opstanak.JPG


Život četvero beogradskih beskućnika u pratnji golog asfalta i neizbježnog alkohola. 

________________________________________


O redateljima:

Dušan Šaponja rođen je 1976. u Zadru. Godine 1995. suosmislio je za radijsku stanicu B92 Srbokap (Serbo-Cop), popularnu radijsku dramu koja dovitljivo i suptilno kritizira apsurd i etičku sljepoću Miloševićeve policijske mašinerije. B92 kasnije je od underground stanice postala jedna od najcjenjenijih medijskih mreža u regiji. U skladu s tim promijenio se i Šaponjin položaj: uglavnom zahvaljujući slavljenim dokumentarnim televizijskim serijama Ciklotron Fatalni putopis.

Dušan Čavić rođen je 1974. godine u Beogradu. Godine 1994. počeo je raditi na radijskoj postaji B92, gdje je ubrzo prepoznat kao jedan od najperspektivnijih mladih autora. Nakon 2000. godine njegov se profesionalni identitet ne može odvojiti od projekta Ciklotron – možda jedne od najuspješnijih i najcjenjenijih srpskih dokumentarnih televizijskih serija svih vremena. 

Natrag